Kuusivuotias halusi siniset hiukset – äiti sai vihat niskaansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aikuiset saattavat olla eri mieltä siitä, minkä ikäisenä heidän jälkikasvunsa voi käyttää kosmetiikkatuotteita ensimmäisen kerran. Lasten hiuksia ei yleensä värjätä pysyvästi, mutta markkinoilla on esimerkiksi naamiaisiin tarkoitettuja väliaikaisia sävytteitä. Amerikkalainen kampaaja sai aikaiseksi someraivon värjätessään kuusivuotiaan tyttärensä kutrit.

Mary Thomaston on floridalainen hiusalan ammattilainen. Hän värjäsi hiljattain kuusivuotiaan Lyra-tyttönsä hiukset sateenkaaren eri sävyillä. Tyttö oli itse pyytänyt erikoista tyyliä äidiltään. Lopulta Mary suostui anelemiseen. Hän varmisti lapsen koulusta, että värjätyt hiukset olisivat myös siellä hyväksyttävät.

Kampaaja julkaisi netissä kuvia tyttärensä hiustyylistä. Vaikka suurin osa netinkäyttäjistä ihaili lapsen sinertävän kirjavaa kampausta, saivat muutamat marmattajat äidin surulliseksi. Yksisarvisen harjaa muistuttava hiustyyli kuvastaa 2010-lukua. Sirkeä värjäystyyli ei sinällään eroa mitenkään 1980- ja 90-luvuilla nähdyistä lasten permanenteista. Kyseessä on trendi.

Today-lehden mukaan räyhäävät aikuiset väittävät Maryn pitävän tytärtään nukkena ja asettavansa lapsen hiusväreillä vaaraan. Osa kritisoi äitiä, että hän altistaa Lyran myrkyllisille kemikaaleille, vaikka värjäyksessä on käytetty vain kevyesti sävyttävää ja myrkytöntä hoitoainetta, joka lähtee ajan myötä pesussa pois.

Mary pysyy päätöksensä takana ja on ylpeä kasvattaessaan itsevarmaa tyttöä, joka uskaltaa näyttää todellisen luonteensa tuomitsevan yhteiskunnan keskellä.