Alakoulu vaihtoi jälki-istunnot meditaatioon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koulussa jälki-istunnon antaminen on varmasti yksi yleisimmistä ja useimmin käytetyistä rangaistuskeinoista, joita opettajat voivat määrätä huonosti käyttäytyville ja tottelemattomille lapsille. Eräässä koulussa jälki-istunnon sijaan on kuitenkin alettu kokeilemaan vaihtoehtoista keinoa.

Robert W. Coleman -alakoulu on alkanut antamaan pienille oppilaille jälki-istunnon sijaan meditaatiotunteja. Baltimoressa levottomat ja tottelemattomat lapset laitetaan tylsistyttävän jälki-istunnon sijaan Mindful Moment Room -nimiseen huoneeseen meditoimaan.

Meditaatiohuone on mukavasti koristeltu, siellä on lamppuja ja lattialle aseteltuja tyynyjä, joiden päällä lapset voivat istuskella. Huoneessa lapsia pyydetään kertomaan rauhallisesti vaihe vaiheelta mitä he ovat tehneet. Heille annetaan myös erilaisia meditaatio- ja hengitysharjoituksia.

Meditoimisen lisäksi lapsille opetetaan myös joogaa. Upworthy-sivuston mukaan koulun oppilaiden käytöksessä on nähty selvä parannus eikä heidän ole tarvinnut tänä vuonna erottaa väliaikaisesti vielä yhtäkään huonosti käyttäytyvää lasta.