Katsekontakti parantaa muistia ja tekee ihmisestä kiltimmän

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihminen muistaa hänelle kerrotut asiat kaikista parhaiten silloin kun asian kertomiseen on liittynyt katsekontakti. Tärkeää asiaa kerrottaessa kannattaakin siis sähköisen viestinnän tai soittamisen sijaan yrittää järjestää tapaaminen mikäli haluaa, että toinen muistaa asian vielä seuraavanakin päivänä.

Daily Mail -lehden mukaan uudessa tutkimuksessa on huomattu, että kasvotusten käydyssä keskustelussa ja katsekontaktin luomisessa ihmiset tulevat paremmin ymmärretyiksi. Silmiin katsominen pitää ihmisen valppaampana, jolloin hän keskittyy paremmin siihen mitä hänelle kerrotaan ja on tilanteessa läsnä.

Katsekontaktin luominen parantaa ihmisen muistia ja lisää empatiakykyä. Katsekontaktin luotuaan ihminen käyttäytyy myös sosiaalisemmin, ja on keskustelukumppaniaan kohtaan rehellisempi ja kiltimpi. Viimeistään tästä lähtien keskustelukumppania kannattaakin pyrkiä katsomaan aina silmiin, koska se parantaa kummankin muistia ja tekee keskustelusta rehellisemmän ja avoimemman.