Tesla törmäsi kuntosalin ikkunaan – kuljettaja yritti syyttää automaattiohjausta

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman mullistanut Tesla tunnetaan muun muassa maailman ensimmäisestä automaattiohjauksesta, jonka toiminnallisuus laajentui tällä viikolla myös moottoritien rampeille ajamiseen. Muutamat autoilijat ovat yrittäneet sälyttää omat virheensä automaattiohjauksen syyksi, mutta autoyhtiö saa jokaisesta tunaroinnista tarkat lokitiedot.

Tuoreimmassa tapauksessa Kalifornian Lighthouse Pointissa uudenkarhea Tesla Model X karkasi naiskuljettajalta ja törmäsi kuntosalin ikkunaan. Naisen mukaan kyseessä oli automaattiohjauksen virhe, mutta video osoitti aivan muuta. Videon perusteella nainen oli pysäköimässä autoaan, kun oli oikea hetki painaa jarrupoljinta. Sen sijaan naisen jalka osuikin kaasulle, ja auto singahti edessä olevaan ikkunaan.

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Teslan mukaan auton lokitiedot osoittivat, että juuri ennen auton törmäystä auton kaasupoljinta oli painettu. Teslan törmäyksen esto ei ehtinyt hätiin, joten auto törmäsi ikkunaan ja osin myös rakennuksen seinään. Jos onnettomuus olisi tapahtunut vain muutama sekunti aiemmin, olisi kuntosalin ovesta käynyt henkilö voinut loukkaantua.