Nyt Yhdysvalloissa varoitetaan Samsungin pesukoneista – useita räjähtänyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiayhtiö Samsung on parhaillaan olemassaolonsa suurimmassa kriisissä, kun sen Galaxy Note 7 -matkapuhelimet vedettiin myynnistä ja niiden käyttö kiellettiin muun muassa lentokoneissa. Syynä on älypuhelinten taipumus räjähtää. Nyt myös Samsungin pesukoneista on varoitettu Yhdysvalloissa.

CNN-uutistoimiston mukaan Yhdysvaltojen kuluttajaviranomainen Consumer Product Safety Commission on varoittanut Samsungin päältä täytettävistä pesukoneista, koska ne voivat räjähtää. Viranomaisten tiedossa on jo useita tapauksia, joissa tällainen laite on yllättäen aiheuttanut tuhoa maaliskuun 2011 ja huhtikuun 2016 välillä. Varoitus koskee kaikkia päältä täytettäviä malleja.

Ongelmia kohdanneet käyttäjät ovat kuulleet pesukoneestaan äänekkään räjähdyksen, joka on muun muassa rikkonut seinän Texasin McAllenissa. New Jerseyssä yksi tapauksista on edennyt oikeuteen saakka. Samsung ei suostunut kommentoimaan asiaa CNN-uutisille. Stara saamien tietojen mukaan yksikään tällaisista malleista ei ole myynnissä Suomessa eikä koko Euroopassa.