Suosituimmat kaupunkikohteet 2016 listattiin – oletko jo käynyt näissä?

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luottoyhtiö Mastercard julkaisee vuosittain Global Destination Cities -indeksin, jossa listataan maailman suosituimmat kaupunkilomakohteet.

Tiedot perustuvat myytyihin lentolippuihin, matkamuistoihin ja muihin matkustamiseen liittyviin kulutustietoihin. Vuoden 2016 suosituin kaupunkimatkakohde on ollut tänä vuonna Kaakkois-Aasiassa sijaitseva yli kahdeksan miljoonan asukkaan metropoli Bangkok. Thaimaan monimuotoisessa pääkaupungissa on vieraillut tänä vuonna jo 21,5 miljoonaa turistia.

Toiselle sijalle tuli kestosuosikki Lontoo, jossa on vieraillut vuonna 2016 yli 19,9 miljoonaa vähintään yhden yön kaupungissa viettänyttä turistia. Kolmanneksi eniten matkailijoita veti puoleensa niin ikään vuosi toisensa jälkeen turisteja kiehtova Pariisi. Ranskan pääkaupungissa vieraili yli 18 miljoonaa henkeä.

Neljänneksi suosituin kaupunkilomakohde oli varmasti mieleenjääviä elämyksiä tarjoava Dubai 15,2 miljoonalla vierailijalla. Listan kärkipään viidennelle sijalle päätyi Yhdysvaltojen suurin kaupunki New York. Lähes 12,8 miljoonaa henkeä on vieraillut tänä vuonna kaupungissa, joka ei vanhan sanonnan mukaan koskaan nuku.