Professori Suomen hallituksesta: ”Jumalauta, eihän tässä ole mitään järkeä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Liiketaloustieteen professori Alf Rehn tunnetaan teräväsanaisena puhujana, joka ottaa ajoittain tiukastikin kantaa Suomen asioihin. Nyt hän on ottanut Facebookissa poikkeuksellisen rajusti kantaa opintotukeen sekä hallituksen tekemisiin ja tekemättä jättämisiin.

– Nyt hieman kiehahti. Ilmeisesti maailmassa on vielä niitä jotka kuvittelevat että opintotuki on sitä että annetaan ilmaista rahaa nuorille, jotta he saavat ryyppäillä ja harrastaa haureutta. Tämä on hyvin omituinen olettamus, Rehn kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Rehn ihmettelee miksi opintotuista leikataan, koska opintotukea nostavat ne, jotka haluavat vähemmän, jotta voisivat antaa enemmän.

– Jumalauta, eihän tässä ole mitään järkeä. Opiskelijat ovat ne jotka tulevaisuudessa maksavat niin sosiaaliavut, yritystuet ja eläkkeet. He ovat kuin maailman paras säästöpossu – annat tosi vähän, ja saat koko ajan enemmän. Kuka helvetissä on niin pölvästi että haluaa tappa tälläisen kultamunia munivan halvan hanhen? Saatana, pistää vihaksi.

Liiketalouden professorin mielestä opintotuki on tuottavin tuki. Hän arvioi, että 98 prosenttia opintotukea saaneista on maksanut ne korkoineen takaisin. Jotkut jopa moninkertaisesti.

– Saatanan tunarit, eikö siellä hallituksessa ole edes joku matematiikan alkeita osaava joka voisi hieman ohjeistaa? Halvat tyypit jotka maksavat paljon takaisin ovat HYVÄ ASIA (kuunnelkaan nyt kun proffa kertoo, jos tämä muuten on liian vaikeaa). Kalliit tyypit jotka eivät maksa mitään takaisin on vähemmän hyvä. Keneltä te pahvit leikkaatte? Perkele, Rehn päättää kirjoituksensa.