Pelle säikytteli ohikulkijoita – poliisi iski ja pidätti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloista on kantautunut viime aikoina lukuisia tapauksia, joissa pellehahmot ovat pelotelleet pahaa-aavistamattomia ihmisiä. Nyt klovniksi pukeutuneena paikallisia asukkaita terrorisoinut nuori mies on pidätetty Kentuckyn osavaltiossa.

Viranomaiset pidättivät 20-vuotiaan Jonathan Martinin Middlesborossa perjantaina 23. syyskuuta. Viranomaiset löysivät pellepukuun sonnustautuneen miehen piilottelemassa puiden takana asuinrakennuksen lähellä. BBC-uutissivuston mukaan pidätettyä syytetään häiriökäyttäytymisestä ja kasvot peittävän naamarin käytöstä julkisella paikalla.

– Naamiaisasujen käyttö ei ole itsessään lainvastaista. Se on kuitenkin laitonta, jos sitä harrastetaan julkisella paikalla aiheuttaen tarpeetonta vaaran tunnetta, viranomaiset kertovat tiedotteessaan.

Pellehavaintoja on tehty viime viikkoina ympäri Yhdysvaltoja. Klovien kerrotaan muun muassa pelotelleen lapsia ja houkutelleen heitä karkeilla luokseen metsään. Pelleistä on tehty raportteja North Carolinan, South Carolinan, Alabaman, Georgian ja Kentuckyn osavaltioissa.