Facebookilta uusi yhteisöpalvelu – tätä käytetään työpaikoilla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Useimmat ihmiset käyttävät Facebookia päivittäin työpaikoillaan, vaikka eivät ehkä myöntäisi asiaa pomoilleen. Nyt yhtiö on lanseeraamassa uuden yhteisöpalvelun, joka on tarkoitettu puhtaasti työympäristössä käytettäväksi.

Facebook at Work ei eroa ulkoisesti juurikaan perinteisestä Facebookista, mutta se on tarkoitettu työpaikkojen sisäiseen viestintään. Sivustolta löytyy muun muassa Work Feed -syöte, jossa näkyvät kollegoiden työhön liittyvät statuspäivitykset. Tavanomaisen Facebookin lailla palvelussa on myös viestittelyyn tarkoitettu Messenger-ominaisuus.

Työpaikkojen oman Facebookin on tarkoitus haastaa samankaltaiset Slack ja Yammer -sovellukset. Toisin kuin perinteinen Facebook, tulee Facebook at Work olemaan TechCrunch-sivuston mukaan maksullinen. Hinnoittelu tulee riippumaan palvelua käyttävän yhtiön koosta.

Yhteisöpalvelun vahvuus tulee todennäköisesti olemaan siinä, että Facebook on useimmille ihmisille jo ennestään tuttu. Vuodesta 2014 saakka kehitteillä ollut Facebook at Work tullaan julkaisemaan lähiviikkojen aikana.