Tulevaisuuden matkalaukku säästää aikaa ja vaivaa – elektroninen näyttö korvaa matkatavarlipukkeen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruumaan menevien matkatavaroiden kirjaaminen saattaa olla aikaa vievää työtä. Kaiken lisäksi pelkona on matkatavaroiden katoaminen maailmalle, mikäli esimerkiksi kirjaamisen yhteydessä laukkuun kiinnitettävä lipuke sattuu irtoamaan.

Rimowa ja Airbus -yhtiöiden yhteistyönä syntyneen Electronic Tag Luggage -laukun kerrotaan helpottavan matkatavaroiden kirjaamista huomattavasti. Matkalaukun kyljessä oleva näyttö pitää huolen siitä, ettei tavaroihin tarvitse enää kiinnittää erillisiä lipukkeita.

Electric Tag Luggagella matkatavaroiden kirjaaminen onnistuu älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Matkalaukku jopa tunnistaa sisällön painon itsestään, ja ilmoittaa käyttäjälle mikäli matkatavaroiden paino ylittää sallitun määrän.

Rimowan Electric Tag Luggage -laukun ominaisuuksia voi toistaiseksi käyttää vain Lufthansa-lentoyhtiössä. Monet muutkin lentoyhtiöt, kuten Eva Air, United Airlines, Thomas Cook ja Condor ovat kuitenkin Uproxx-sivuston mukaan kokeilemassa elektronisia matkatavaralipukkeita.

RIMOWA Electronic Tag from RIMOWA Electronic Tag on Vimeo.