Matkatoimisto järjestää reissuun henkilökohtaisen avustajan

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ikäihmiset matkustavat yleensä pakettimatkoilla, jolloin hyödynnetään matkatoimiston organisoimia palveluja suurehkon ryhmän kanssa. Omatoimimatkojen ongelmana saattaa olla tietämättömyys tai pelko epäonnistumisesta. Amerikassa on mahdollista palkata matkustamiseen erikoistunut avustaja.

Flying Companions -niminen matkatoimisto räätälöi asiakkailleen yksilöllisiä lomia, joissa matkustajan mukaan lähtee henkilökohtainen avustaja. Apuhenkilön tehtävänä on pitää huolta reissaavasta ihmisestä, olipa kyseessä sitten seniori, vammainen tai lapsi. Ideana on, että reissuun lähtee käytännön asioista huolehtiva henkilö, jonka vastuulla on sekä avustajana toimiminen että matkasuunnitelmasta kiinni pitäminen.

Matkalle mukaan lähtevät seuralaiset voivat työntää pyörätuoleja, kantaa matkalaukkuja tai auttaa jopa vessassa käymisessä, Daily Mail uutisoi. Matkatoimiston kautta palkattu henkilö voi noutaa asiakkaan kotiovelta tai tavata esimerkiksi lentokentällä. Ammattimaista matkaseuraa tarjoava yritys on saanut nopeasti medianäkyvyyttä.