Hakkerit iskivät Buzzfeed-sivustolle: ”Älkää v*ttuilko OurMinelle”

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu Buzzfeed-sivusto on joutunut hakkeroinnin kohteeksi. Iskusta on ottanut vastuun hakkeriryhmä OurMine, joka on aikaisemmin noussut otsikoihin kaapattuaan muun muassa Mark Zuckerbergin Twitter- ja Pinterest-profiilit.

OurMine julkaisi Buzzfeedin etusivulla verkkojulkaisun toimittajan, Joseph Bensteinin nimellä kirjoitetun viestin. Siinä hakkeriryhmä väitti saaneensa käsiin koko sivuston tietokannan.

– Älkää jakako enää tekaistuja uutisia meistä, meillä on teidän tietokantanne. Seuraavalla kerralla teemme siitä julkisen. Älkää enää v*ttuilko OurMinelle, viestissä kerrotaan.

Buzzfeedin Twitter-tilillä julkaistussa viestissä uhkauksen uskotaan viittaavan Bernsteinin kirjoittamaan artikkeliin, jossa OurMinen hakkeri-iskujen taustalla spekuloitiin olevan saudiarabialainen teini. Artikkeli on sittemmin kadonnut Buzzfeedista.