Venetsian gondoleihin pääsee nyt pyörätuolilla

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Italian Venetsiassa on viime vuonna pyörähtänyt käyntiin projekti, jonka tarkoituksena on ollut mahdollistaa pyörätuolilla liikkuvien pääsy gondolien kyytiin. Aiemmin gondoleilla veneily on ollut liikuntarajoitteisilta poissuljettu aktiviteetti, sillä pääsy veneseen on ollut vaikeaa ramppien puutteen vuoksi.

Hyväntekeväisyysjärjestö on puuttunut asiaan ja käynnistänyt kampanjan Gondolas4All yhteistyössä gondolieerien kanssa. Sen tarkoituksena on ollut kerätä varoja ramppien rakentamiseen. Projekti on tuottanut tulosta, sillä Venetsiaan on saatu useita pyörätuoliramppeja ja liikuntarajoitteiset ovat päässeet nauttimaan veneilystä kaupungissa siinä missä muutkin.

Gondolieereina työskentelevää Alessandro Dalla Pietaa ja Enrico Greifenbergiä pidetään projektin perustajina. Heidän ansiostaan liikuntarajoitteisten henkilöiden kulkuyhteydet Venetsiassa ovat parantuneet. Tempauksen ansiosta gondolieerit voivat nyt myös kyydittää liikuntarajoitteisia asiakkaita.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat