Saara Aalto: ”Huono äänimäärä oli aivan loogista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaista musiikkihistoriaa parhaillaan maailmalla tekevä Saara Aalto selviytyi viikonloppuna upeasti jatkoon Britannian X Factor -kilpailussa miljoonien televisiokatsojien edessä. Saara oli mukana vähiten ääniä saaneiden joukossa, joten hän joutui laulamaan vielä kerran.

Nyt Saara on lähettänyt faneilleen terveisiä X Factor -talosta 17 tunnin työskentelyn ja harjoittelun jälkeen. Samalla hän kommentoi äänimäärää, joka oli pudottaa hänet kisasta.

– En ollut yllättynyt jäädessäni kahden viimeisen joukkoon. Se oli aika loogista, koska minulla ei ole Englannissa kotikaupunkia, joka tukisi minua. Toivon, että lopulta kuitenkin voitan brittien sydämet puolelleni ja että he saavat tilaisuuden tuntea minut, Saara Aalto kirjoitti.

– Tuomareilta saamani kommentit olivat… Ne olivat huikeita. Tunnen, että saan hyväksyntää ja tukea, jolloin se saa minut yrittämään vieläkin kovemmin. Teen kovasti töitä tulevan viikon ja toivottavasti näette minusta sitten aivan uuden puolen.

Greetings from the X Factor House! These last 4 days feel like the longest days of my life. So many things happened and now I’m just looking back feeling so grateful about everything! I got to perform on that amazing stage and got to work with the best people in the industry. I loved my version of Let it Go. We had the ”express yourself” week and I think that was the best song to show who I am. The music team made an amazing production and backing track for it. When they said they want to make it sound ”epic”, I was like ”well… I’ve always said my music is Epic Love Pop”. PERFECT! <3 The amazing staging and choregraphy was done by the fabulous Brian Friedman! He made the show look like out of this world, pure magic! And though after a super hard week I was tired, I think I was able to nail the performance <3 And because of the audience, I excelled myself. It was the best moment ever. I still wasn’t surprised being in the bottom 2. It was pretty logical, because I don’t have a home town in England supporting me. But I hope that gradually I will win the hearts of British people and they will get to know me :) I’m so glad I had this amazing ”save me song” to sing.. Alive really made me feel alive and I feel grateful that the audience and judges heard and saw that. The comments I got from the judges just… blew me away. I feel so accepted and supported and it makes me wanna try even harder. I’m gonna work so hard for the next week and hopefully will show a completely new side of me!! <3 Today I had the longest day ever, doing a morning show, lots of filming, rehearsing my new songs… I’ve been working now for 17 hours and still got some lyrics to learn! Wish me luck and send me all your loving energies! Let’s do this together people! I can’t do this by myself <3 Everything is possible! No Fear <3

Kuva, jonka Saara Aalto (@saaraaalto) julkaisi