Klassikkosadun totuuspohja selville: Voittaako juoksukilpailun jänis vai kilpikonna?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien tuntemassa klassikkosadussa jänis ja kilpikonna ottavat toisistaan mittaa juoksukilpailun merkeissä. Yllättävästä loppuratkaisustaan tunnetun tarinan kirjoitti kreikkalainen Aisopos jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua.

Nyt Thaimassa on vihdoin kokeiltu käytännössä, onko jäniksen ja kilpikonnan välisellä kilpailulla samanlainen ratkaisu kuin klassisessa moraalitarinassa. Eläimet laitettiin kisailemaan lyhyellä radalla siitä, kumpi päätyy maaliin ensimmäisenä.

Sadulla vaikuttaa olevan pohjaa tosielämässä. Kilpikonna saavuttaa nimittäin hitaudestaan huolimatta maaliviivan ensimmäisenä. Syynä tähän on pääasiassa se, että jänis pysähtelee matkan varrella nuuskiakseen rataa.