Empaattisimmat maat listattiin – Suomi rypee häntäpäässä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ensimmäistä kertaa tutkijat listasivat maat ja etenkin maiden kansalaiset sen perusteella miten empaattisia he olivat. Kyselyistä kerätyn tiedon myötä saatu arvio muutettiin kartaksi, joka saattaa yllättää monia.

Eri maiden kansalaisten empaattisuutta tutkittiin tiedoilla, jotka kerättiin 63 maasta yhteensä 104.365 ihmiseltä. Tutkimuksen tarkoituksena oli Science Alert -sivuston mukaan saada tietoa siitä kuinka paljon maiden asukkailla oli myötätuntoa toisia asukkaita kohtaan ja miten hyvin he pystyivät kuvittelemaan itsensä toisen saappaisiin.

Kaikista empaattisimmat kansalaiset olivat Ecuadorissa. Tämän jälkeen parhaiten sijoittuivat Saudi-Arabia, Peru, Tanska, Arabiemiirikunnat, Korea, Yhdysvallat, Taiwan, Costa Rica ja Kuwait. Liettua sijoittui tilastollisesti viimeiseksi. Tutkijoiden tekemästä kartasta voidaan nähdä, että Suomen kansalaiset ovat myös epäempaattisimmasta päästä, koska Suomen väritys on kartalla sama häntäpäätä pitävän Liettuan, Venezuelan, Viron, Puolan ja Bulgarian kanssa.