Älä kokeile kotona – mies kuvasi itseään juomassa syanidia!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syanidi lukeutuu maailman vaarallisimpiin myrkkyihin. Liukoinen syanidi-ioni voi noin 100 – 300 milligramman annoksissa johtaa kuolemaan vain muutamissa minuuteissa. Tämän vuoksi sitä on käytetty muun muassa natsien toimesta toisessa maailmansodassa.

Youtube-käyttäjä Cody’s Labin tuoreella videolla mies juo syanidiliuosta kuolematta. Salaisuus on annostuksessa, sillä Cody arvioi juoneensa myrkkyä vain noin viiden milligramman verran. Mies kuitenkin kertoo tuntevansa hieman myrkyn vaikutuksia hengityksen kiihtymisenä ja tärisemisenä.

Syanidia esiintyy luonnostaan muun muassa omenan siemenissä, joten ihmisen maksa pystyy tuhoamaan pienet määrät myrkkyä melko nopeasti. Aineen syöminen ei tietenkään ole suositeltavaa tästäkään huolimatta, edes vähäisissä annoksissa.