Kalastajat saivat hurjan saaliin – valtava hummeri painoi yli kuusi kiloa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaiset kalastajat eivät voineet uskoa silmiään nähdessään, minkälaisen eläimen he nostivat pintaan Bermudan rannikon tuntumassa. He onnistuivat nimittäin nappaamaan yli kuusi kiloa painaneen jättiläishummerin.

Hummerin nappaamista kuvataan vahingoksi. Jättiläismäinen äyriäinen oli jäänyt kiinni veneen kiinnitysköyteen. Paikalla olleen Matthew Jonesin mukaan kalastajilla ei ollut hajuakaan mikä köyteen oli tarttunut, ennen kuin yksi heistä meni uimaan sen viereen taskulampun kanssa.

– Kaverini Tristan ui vedessä, odottaen näkevänsä ahvenen. Hän löysikin aivan vahingossa kiinni jääneen hummerin, Matthew kuvailee Huffington Post -lehdelle.

Jättiläismäisestä hummerista otetut kuvat jaettiin sittemmin Facebookin Sanctuary Marine Bermuda -sivulla. Miehet päättivät vapauttaa valtavan kokoisen äyriäisen takaisin veteen.

– Se oli yksi suurimmista koskaan näkemistämme hummereista. Niitä ei yleensä saalisteta tällä tavoin, joten päätimme vapauttaa sen. Kyseessä oli harvinainen yksilö, Mattew kertoo.