Tästä syystä lapsille ei saa valehdella – äidin tilityksestä nettihitti

Nettivideot Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lapsia kannustetaan ja kehutaan aina jokaisen asian yrittämisestä vaikka lopputulos ei välttämättä olisikaan aivan sellainen mitä vanhemmat odottivat tai halusivat. Kehumisen taistalla on hyvä ajatus siitä miten yrittäminen ja oman parhaansa tekeminen on tärkeää, mutta erään äidin mielestä kehumisessa piilee kuitenkin pieni vaara.

Tova Leigh -niminen perheenäiti on kuvannut humoristisen videon, jossa hän tilittää muille vanhemmille siitä miten lapsille ei tulisi koskaan valehdella. Naisen mukaan lapsen turhaan kehuminen voi pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, että hän tekee vielä aikuisiälläkin asiat vain sinne päin.

Leigh antaa esimerkin siitä miten kukaan lapsi ei ole hyvä siivoamaan, mutta silti heitä aina kehutaan kun he yrittävät. Poikien kohdalla Leigh varoittaa siitä, että aviomiehinä pelkkä pyykkien tuominen pyykkikoneen viereen tai astioiden kantaminen tiskipöydälle ei enää riitäkään silloin kun pojista on kasvanut aikuisia.