Paholainen riivasi naista – vietiin poliisisaattueessa pastorin luo

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Katolinen kirkko on tiettävästi harjoittanut pahojen henkien karkottamista asiaan vihkiytyneiden pappien johdolla. Yksinkertaisimmillaan manauksessa vedotaan Jumalaan tai Kristukseen, jonka avulla riivaajaa käsketään poistumaan. Nettiin on julkaistu video riivatusta romanialaisnaisesta.

Nainen saatetaan pappien luokse poliisisaattueessa. Hänet viedään eräänlaisen alttarin luokse, jossa kirkonmiehet suorittavat manaamisen. Nainen huutaa ja karjuu tavalla, joka saa herkemmän henkilön selkäpiin karmimaan.

Manauksen apuna käytetään yleensä rukouksia sekä uskonnollisia symboleja. Paavi on aikoinaan määrännyt, että jokaisella katolisen kirkon hiippakunnalla tulee olla ainakin yksi manauksia suorittava eksorkisti. Pahojen voimien häätäminen vaatii alan miesten mukaan runsaasti kokemusta.