Kehonrakentajan vinkki – ole dieetillä vain puolipäiväisesti

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ruokatrendi ja laihdutukseen tähtäävä dieetti rajoittavat joko rasvan tai hiilihydraattien nauttimista. Useimmat uudet dieetit keskittyvät nimenomaan hiilihydraattien rajaamisen ruokavaliosta pois, mikä aiheuttaa elimistöön rasvaa polttavan ketoositilan. Nyt uusi ruokavalio sallii hiilihydraattien syömisen, mutta vain iltaisin.

San Franciscossa asuva kehonrakentaja Nate Miyaki on kehittänyt dieetin, joka tukee miehen mukaan sitä miten ihminen on luotu syömään iltapainotteisesti. Dieetissä noudatetaan hiilihydraatitonta ruokavaliota puolet päivästä, jolloin aamulla ja päivällä keskitytään lihojen, salaattien ja kasvisten syömiseen. Illalla aterioiden sisältö muuttuu, ja lautanen täytetäänkin enimmäkseen pastalla ja riisillä.

Miyaki on kertonut Daily Mail -lehden mukaan dieetin perustuvan vuonna 2011 tehtyyn tutkimukseen, jossa huomattiin hiilihydraatteja vain iltaisin nauttivien ihmisten pudottavan enemmän painoaan. Miehen mukaan puolipäiväistä dieettiä on myös todella helppoa noudattaa, koska mitään ruokaa ei tarvitse jättää kokonaan pois.

https://www.instagram.com/p/BE6RuWltbEL/?taken-by=nate_miyaki