Näin opit heräämään aamulla ilman herätyskelloa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset voivat tuntea itsensä aina aamuisin väsyneiksi. Torkuttaminen tulee aamu-unisille hyvin tutuksi eikä herääminen ilman herätyskelloa tulisi mieleenkään. Uniasiantuntijalla on kuitenkin muutama ässä hihassaan neuvoksi ihmisille, jotka toivoisivat heräämisen olevan hieman mukavampaa.

Virkeänä heräämisen avain on Daily Mail -lehden mukaan se, että varmistaa yöunien pituuden riittävän. Harva ihminen herää itsestään virkeänä vain muutaman tunnin yöunien jälkeen. Kun yöunet alkavat lähestymään kahdeksaa tuntia, useimmat ihmiset alkavat itsestään heräämään.

Hyvä neuvo on myös totuttaa keho siihen, että nukkumaan mennään aina samaan aikaan. Herätyksen pitäisi näin ollen myös tapahtua aina samaan aikaan, että keho tottuisi tiettyyn rytmiin, jota se alkaa ylläpitämään ilman kelloakin.

Energiavarastot kannattaa kuluttaa päivän aikana loppuun liikkumalla ja olemalla aktiivinen. Tällöin keho väsyy luonnollisesti ja saa ihmisen nukahtamaan nopeasti. Myös kofeiinin, nikotiinin, sokerin ja alkoholin nauttimista kannattaa välttää jo useita tunteja ennen nukkumaan menemistä.