Pohjois-Korea väittää keksineensä ihmelääkkeen: ”Parantaa Aidsin, Ebolan ja syövän”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Korea elää tunnetusti eristyksissä muusta maailmasta, ja maan Suurten Johtajien edesottamukset hakevat vertaistaan koko maailmassa. Golfin hole-in-onet ja oopperoiden säveltämiset ovat hallitsijoille normaalia arkea. Nyt Pohjois-Korea on ilmoittanut keksineensä ihmelääkkeen moniin sairauksiin.

Pohjois-Korean tietotoimiston mukaan maan lääketieteellinen osaaminen on täysin ylivertaista koko maailmassa, sillä tiedemiehet ovat kehittäneet ihmelääkkeen, joka parantaa niin Aidsin, Ebolan kuin syövänkin. Väitteet perustuvat tietotoimiston mukaan Afrikassa tehtyihin käytännön testeihin.

Kumdang-2 -niminen uusi ihmelääke perustuu erikoislannoitteilla kasvatetusta gingseng-juuresta saatuihin elementteihin, mutta sen tarkemmin tietotoimisto ei lääkkeen sisältöä paljastanut. Ydinkokeilla viime aikoina ikävissä otsikoissa olleen Pohjois-Korean mukaan uusi lääke tehostaa merkittävästi ihmisen omaa puolustuskykyä mainittuja sairauksia vastaan.

Toimitus korostaa, että perinteisesti Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston julkaisemat tiedot ovat olleet perusteettomia ja niiden tarkoitus on ollut lähinnä kohdistaa propagandaa maan omiin kansalaisiin.