Ystävä poptähden kuolemasta: ”Hän ei halunnut vanheta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla erittäin menestyksekästä laulajauraa tehnyt brittitähti Pete Burns on kuollut. Aikoinaan huippusuositun Dead or Alive -yhtyeen keulahahmo menehtyi Daily Mail -lehden mukaan sydänkohtaukseen 57-vuotiaana. Viime vuosina hän oli julkisuudessa malliesimerkkinä kauneusleikkausten vaaroista.

Monet maailmankuulun poptähdet, yhtyeet ja musiikkialan ammattilaiset ovat esittäneet julkisesti surunvalittelukaan Burnsin kuoleman johdosta. Myös hittituottaja Pete Waterman on kommentoinut ystävänsä poismenoa The Mirror -lehdelle antamassaan haastattelussa.

– Jos halutaan olla kyynisiä, niin oli yksi ihminen, joka halusi kuolla nuorena. Se ihminen oli Pete. Hän ei halunnut vanheta. En olisi voinut kuvitella Peteä eläkeläisenä, Pete Waterman kommentoi lehdelle.

Burnsin yhtyeen oli määrä julkaista uusi erikoislevy lähipäivinä. Burns kertoi taannoin käyttäneensä lähes elinikäiset säästönsä korjatakseen huulensa, joiden leikkaus meni aikoinaan karmeasti pieleen. Korjausleikkauksia tehtiin puolentoista vuoden ajan. Vuonna 2009 Burns kiidätettiin tajuttomana sairaalaan akuuttien munuaisongelmien takia ja hänet jouduttiin lopulta leikkaamaan.