Muistatko vielä Microsoft Paintin? Klassikosta tulossa 3D-versio

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Microsoft on esitellyt uusia tuotteita ja päivityksiään New Yorkissa järjestetyssä Microsoft Windows 10 Event -tilaisuudessa. Yksi eniten huomiota saaneista uusista sovelluksista oli kaikille monille tutun Microsoft Paint -ohjelman kerralla nykyaikaan päivitetty versio.

Paint 3D -sovelluksen luvataan tekevän kolmiulotteisten kuvien luomisesta helppoa kelle tahansa. Käyttäjät voivat sen avulla muuttaa valokuvien osia kolmiulotteiseksi, ja muuttaa kaksiulotteiset piirroksensa 3D-muotoon napin painaluksella. Sovelluksella luotuja projekteja on mahdollista tulostaa 3D-printterillä.

Microsoftin tavoitteena on, että Windows-puhelimet toimivat lähitulevaisuudessa myös sovelluksen kanssa yhteistyössä toimivina 3D-skannereina. Minecraft-pelaajat voivat puolestaan tuoda pelissä tekemiö luomuksiaan suoraan uuteen Paintiin.

Gizmodo-sivuston mukaan Paint 3D on mukana Windows 10 -käyttöjärjestelmän tulevassa Creators Update -päivityksessä. Ilmainen päivitys on ladattavissa käyttöjärjestelmälle ensi kevään aikana.