Hyviä uutisia! Facebook lisää tutkitusti ihmisten elinikää

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Facebookin käyttäjät voivat käyttää sosiaalista mediaa nyt hyvillä mielin, koska uuden tutkimuksen mukaan se pidentää ihmisten elinikää. Kaliforniassa tehdyn tutkimuksen myötä saatiin selville, että Facebook saattaa tuoda ihmisille lisää elinvuosia.

Daily Mail -lehti kertoo California San Diego -yliopiston tutkijoiden William Hobbsin ja James Fowlerin suorittamasta tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin ihmisten Facebookiin käyttämää aikaa ja heidän elinikäänsä. Tutkimusta varten kerättiin dataa 12 miljoonalta ihmiseltä.

Tutkimuksen mukaan keskimääräisellä Facebookin käyttäjällä on 12 prosenttia pienempi todennäköisyys kuolla kuluvan vuoden aikana kuin henkilöllä, joka ei käytä Facebookia. Tutkimustulokseen ei vaikuttanut se miten monta tykkäystä henkilö sai Facebookissa, mutta hänen tuli kuitenkin käyttää Facebookia yhteydenpitovälineenä ja olla muiden kanssa vuorovaikutuksessa sen kautta.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat