Sinkkunaiset eivät kerro kissastaan – pelkäävät leimautuvansa hulluksi kissanaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Treffipalvelu Matchin mukaan peräti 62 prosenttia naispuolisista kissanomistajista pelkää kertoa kumppaniehdokkaalle lemmikkieläimestään. Syynä on ihmisten mieliin pinttyneet ennakkokäsitykset ja olettamukset stereotyyppisestä kissanomistajanaisesta.

Noin neljäsosa kyselyyn vastanneista ajattelee, että kissasta tietävä kumppaniehdokas leimaa heidät suoraan hulluksi kissanaiseksi. Viidesosa naisista varmistaa miehiltä ensin kissoihin liittyvän mielipiteen, ennen kuin uskaltaa kertoa kotona kehräävästä mirristä. Naisten pelko on kuitenkin turhaa, sillä ainoastaan kuusi prosenttia miehistä ajattelee, että kissan omistavat sinkkunaiset ovat automaattisesti säälittäviä ja yksinäisiä.

Samassa kyselyssä selvisi, että neljäsosa miehistä ajattelee kissan omistavat naiset jopa paremmiksi kumppaniehdokkaiksi. Heidän mielestään lemmikkieläimen omistajilla on luonnostaan vahvempi hoivavietti. Samaa mieltä on myös suhdeasiantuntija Katy Taylor.

– Mikäli treffikumppanilla on kissa, olet tavannut todellisen jättipotin. Kissanomistajat ovat tyypillisesti mahtavia kumppaneita. He ovat yleensä vastuuntuntoisia ja välittäviä. He eivät ole takertuvia ihmisiä, sillä ovathan heidän lemmikkieläimensäkin itsenäisiä. Kissanomistajilla on myös enemmän aikaa muulle elämälleen kuin pelkästään lemmikille, Taylor kertoo Femail Firstille.

Bom dia ?♥? #kitten #cat #meow #miau #crazycatlady #catsofinstagram #instacat #catlover #lovecats @catclubcombr

A photo posted by Eu Amo Gatos (@euamogatoss) on