Aivotutkijat: Tämä musiikkikappale vähentää stressiä 65 prosenttia

Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen tietää, että musiikilla on suuri merkitys ihmisen olotiloihin ja tunteisiin. Myös stressiin vaikuttaa musiikki monella eri tavalla. Nyt tutkijat ovat selvittäneet millainen musiikki on parasta stressin lievitystä. Samalla selvisi mikä kappale toimii siinä parhaiten.

Mindlab Internationalin aivotutkijat päättelivät David Lewis-Hodgsonin johdolla, että parhaiten toimi Marconi Unionin kappale Weightless, jonka pitäisi vähentää stressiä peräti 65 prosenttia. Toiseksi paras oli Airstreamin Electra ja kolmanneksi paras DJ Shahin Mellomaniac (Chill Out Mix). Voit kuunnella koko kolmikon tästä artikkelin alta ja aistia miten kappaleet vaikuttavat juuri sinun olotilaasi.

Parhaat kappaleet saatiin selville tutkimalla ihmisten kykyä ratkaista monimutkaisia palapelejä ja mittaamalla samanaikaisesti aivojen sähköimpulsseja. Ihmiset ovat käyttäneet musiikkia rentoutumiseen jo satojen vuosien ajan, joten mikään uusi löydös ei ole kyseessä. Tutkitut kappaleet edustavat vain uudempaa stressinlievitystä, ja vastaavia teoksia löytyy sadoittain lisää musiikin historiasta.

Marconi Union – WeightlessAirstream – ElectraDJ Shah – Mellomaniac (Chillout MIx)