Tuleva superkuu on suurin 70 vuoteen – näkyy marraskuun puolivälissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Marraskuun 14. päivä voi yötaivaalla ihastella superkuuta, joka on peräti 14 prosenttia suurempi ja 30 prosenttia kirkkaampi kuin tavallinen Kuu. Maata kiertävä Kuu ei ole ollut yhtä lähellä kotiplaneettaamme 70 vuoteen. Vuosi 2016 kirjoitetaan historiankirjoihin kolmen superkuun ajanjaksona.

Ihmiskunnalla on onni ihastella poikkeuksellisen suurta Kuuta kolme kertaa tänä vuonna. Ensimmäinen mahdollisuus oli lokakuussa, seuraava marraskuun puolessa välissä ja kolmas kerta joulukuussa. Seuraavan kerran Kuu on yhtä lähellä Maata 25. marraskuuta vuonna 2034.

Ihmiset ihastelivat ja ikuistivat superkokoista Kuuta myös muutama vuosi sitten. Tällöin netissä levisi upeita otoksia planeettamme ainoasta luonnollisesta kiertolaisesta. Täysikuuta kannattaa ihastella paikassa, jossa ei ole katuvaloja tai muuta valaistusta, Mystical Raven -sivusto uutisoi.