Näin kuivaat hiuksista upean kiharapilven – ilman kuivaajaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Luonnonkiharat ja taipuisat hiukset saattavat olla välilä vaikeat. Hiukset tulisi joinain päivinä kuivata nopeammin, mutta hiustenkuivaajalla puhaltaessa kiharat hiukset voivat näyttää vain takkuisilta ja elottomilta. Nyt luonnonkiharoiden hiusten kuivaamiseen suhteen on alkanut nousemaan tekniikka, jota kutsutaan ploppingiksi.

Plopping-kuivaus sopii hyvin etenkin hieman taipuisille ja kiharille hiuksille. Ensin pyyhekuiviin hiuksiin levitetään hiuksiin jätettävää hoitoainetta, minkä jälkeen hiukset kiedotaan puuvillakankaan sisälle kuivumaan.

Puuvillakankaana käytetään usein joko liinaa tai puuvillapaitaa. Kangas asetetaan sängylle minkä jälkeen hiukset laitetaan kangasta vasten pää alaspäin. Tämän jälkeen kangas rullataan niin, että hiukset ovat sen sisällä, ja lopuksi kangas sidotaan joko niskaan tai päälaelle. Kangasta voi pitää hiuksissa yön yli tai sen voi ottaa 20 minuutin kuluttua jo pois. Yleensä hiukset ovat tämän jälkeen vielä hieman kosteat, jolloin kiharoiden läpi voi puhaltaa vielä kevyesti lämmintä ilmaa.