Harvinaista materiaalia Star Warsin kulisseista – Chewbacca puhuu englantia!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -elokuvien Chewbacca ääntelee tunnetusti eläimen murahtelua muistutavalla wookiee-kielellä. Hahmon ääntely luotiin jälkikäteen yhdistelemällä studiossa eri eläinlajien, kuten karhujen ja mäyrien ääniä.

Elokuvien kuvauksissa Chewbaccaa esittävä Peter Mayhew puhui kuitenkin englantia. Tämä selviää sarjan kulisseissa taltioiduista videoista. Mayhew jakoi taannoin harvinaislaatuista materiaalia Imperiumin vastaisku -elokuvan kuvauksista omalla Twitter-tilillään.

Näyttelijä Peter Mayhew on esittänyt Chewbaccaa kaikissa elokuvissa, joissa hahmo on esiintynyt. Tuoreen Star Wars: The Force Awakens -elokuvan kuvauksissa Chewbacca-asun puki päälleen kuitenkin myös suomalainen koripalloilija Joona Suotamo. Tämä johtui siitä, ettei 71-vuotias Mayhew pystynyt suorittamaan kaikkia kohtauksia itse polvivamman vuoksi.

 

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat