Näitkö seksiunta vihamiehestä tai ystävästä? Tätä ne tarkoittavat

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sanotaan, että ihmisen nukkuessa henkilö käsittelee menneen päivän tapahtumia ja alitajunnassaan olevia tunnetiloja. Tämän vuoksi villit ja erikoiset seksiunet voivatkin usein hämmentää nukkujaa.

Seksiunia ei kannata pelästyä, vaikka ne koskisivatkin entistä kumppania, eläimellistä seksiä, seksiä avaruusolion kanssa tai jopa sekstailua julkkiksen tai pomon kanssa. Lähes jokainen näkee joskus seksiunta henkilöstä, jonka roolia omassa unessa ei pysty selittämään. Nyt Psykologi Lauri Loewenberg kertoi Cosmopolitan-lehdelle, mitä seksiunet samaa sukupuolta olevan henkilön, ystävän, vihamiehen tai tuntemattoman henkilön kanssa tarkoittavat.

Seksiuni vieraan ihmisen kanssa ei tarkoita sitä, että joku tuntematon henkilö tulisi hetkenä minä hyvänsä repimään kiihkeästi nukkujalta vaatteet yltä. Muukalainen edustaa enemmänkin itsetutkiskelun tarvetta ja sitä, että nukkujan kannattaa itse ottaa ohjakset omasta seksielämästään.

Seksi ystävän kanssa tarkoittaa yleensä sitä, että uneksija kaipaa elämäänsä asioita, joita ystävä hänelle edustaa. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi lapsuus, turvallisuus ja huolettomuus. Myös samaa sukupuolta edustavan ihmisen kanssa unissaan harrastettu seksi saa merkityksensä sen mukaan mitä henkilö nukkujalle edustaa.

Seksiuni vihamiehen kanssa tarkoittaa yleensä sitä, että nukkuja haluaisi alitajuisesti tehdä sovinnon kyseisen ihmisen kanssa. Vihamies voi myös edustaa työtä, ammattia tai taitoa, jonka nukkuja haluaisi henkilöltä itselleen.