Syksyn suklaisin herkku: Browniet tehdään nyt punaviiniin

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syksyn ja talven tullen ihmiset alkavat unelmoimaan tunnelmallisista illoista kynttilöiden, kuumien juomien, suklaan ja juustojen kera. Nyt ihmiset ovat alkaneet tekemään todella herkullisen kuuloista muunnosta suklaaleivoksesta, jossa veden sijaan käytetäänkin punaviiniä.

Punaviini sopii suklaan kanssa täydellisesti yhteen, mutta monien mielestä punaviini sopii myös suklaisten leivonnaisten raaka-aineeksi. Moni on pitänyt saamastaan lopputuloksesta, jossa brownie-suklaaleivoksessa käytetään veden sijaan punaviiniä.

Mikäli brownie-pellillisen haluaa tehdä reseptin mukaan kokonaan alusta saakka itse, punaviiniä tulee lorauttaa taikinaseokseen vaikka siihen ei vettä ohjeen mukaan tulisikaan. Tämän jälkeen vehnäjauhojen ja kaakaon määrää tulee lisätä hieman, että koostumus on sopivan jämäkkää. Valmisjauheseoksesta leivottaessa kuiva-aineseoksen joukkoon tulee Metro-lehden mukaan vatkata veden sijaan vain punaviini.

Kendal is killing us with kindness. #redwinebrownies

A photo posted by Debbie Babcock (@debbiebabcock1) on

?+ Brownies = ??? #redwinebrownies #browniesgood #winegood #whatcouldgowrong

A photo posted by laceynored (@laceynored) on