Lakritsista haittaa naisille? Voi vaikeuttaa munasarjojen toimintaa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lakritsin on kerrottu auttavan naisten vaihdevuosien oireisiin ja kuumiin aaltoihin, minkä lisäksi sen on kerrottu pienentävän muun muassa eturauhas-, rinta-, ja paksusuolensyövän riskiä. Nyt on kuitenkin huomattu, että sama ominaisuus tekee lakritsista huonon naisten hedelmällisyydelle.

The Sun -lehti kertoo Illinoisin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa tutkittiin tarkemmin lakritsin kemiallisten yhdistelmien ominaisuuksia ja vaikutuksia ihmisten terveyteen. Tutkijat saivat selville, että sama syövältä suojaava ja vaihdevuosien oireita helpottava kemiallinen yhdiste vaikuttaa negatiivisesti ihmisten hedelmällisyyteen.

Tutkimusta johtaneen Sharada Mahalingamin mukaan lakritsin juuresta löytyvät yhdisteet ovat varsinkin naisten hedelmällisyyttä ajatellen myrkyllisiä. Lakritsin liiallinen syöminen tai lakritsin juuren kemiallisten yhdistelmien nauttiminen muussa muodossa voivat haitata munasarjojen toimintaa ja estää munasoluja kehittymästä normaalisti.