Jalattomalta kerjäläiseltä revittiin housut pois – jalathan ne sieltä paljastuivat!

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaisten kaupunkien kaduilla liikkuu vuosittain suurehko määrä romanikerjäläisiä, jotka ovat osa järjestäytynyttä rikollisuutta. Osa heistä esittää olevansa tavalla tai toisella vammautuneita. Ilmiö ei ole uusi, sillä yleensä vammat saavat ihmiset raottamaan kukkarojensa nyörejä.

Verkossa on liikkunut vuosien varrella lukuisia videoita, joissa totuus köyhiä ja vammaisia esittävistä kerjäläisistä on paljastunut. Esimerkiksi vuonna 2013 paljastuneella videolla vaivaista mummoa kadulla esittänyt kerjäläinen paljastuikin nuoreksi hyvinvoivaksi kaunottareksi.

Sittemmin verkossa on levinnyt myös video, jossa jalattomana rahaa kerjänneeltä mieheltä revitään housut jalasta. Tempaus paljasti, että miehellä oli molemmat jalat yhä tallessa ja hän mitä ilmeisimmin ainoastaan esitti vammautunutta. Video on aiheuttanut keskustelua siitä saavatko kerjäläiset huijata kerjätessään, mikäli he ovat kodittomia ja rahattomia.