Näin USA:ssa: Autotie korjattiin vessapaperilla

Autot Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Coloradossa sijaitsevan Littletonin asukkaat hieraisivat eräänä aamuna silmiään huomatessaan, että kaupungin kadut olivat täynnä vessapaperia. Ihmiset luulivat, että kyseessä on pila. Todellisuudessa asialla oli ollut kaupungin teiden kunnossapitolaitos.

Express-lehti uutisoi amerikkalaiskaupungin erikoisesta tavasta korjata asfalttiteitä. Kaupungin tieosuuksilla on ollut runsaasti halkeamia, joita on paikkailtu asfaltin korjausmassalla. Valitettavasti korjausmassa on aluksi pehmeää ja tarttuvaa.

Sen sijaan, että kaupunki olisi sulkenut korjatut tiet massan kuivumisen ja kovettumisen ajaksi, päätti kaupungin työntekijät levittää töhnän päälle vessapaperia. Kaupunki perustelee vessapaperin käyttöä ekologisena ja edullisena ratkaisuna. Kaupungin edustajien mukaan vessapaperi lähtee pois ajan kanssa vesisateiden ja ajoneuvojen kuluttamana.