Stressaantunut mies unelmoi isommista naisista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voisi ajatella, että hoikat tai normaalipainoiset naiset ovat miesten mielestä viehättävämpiä, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tutkijat ovatkin saaneet selville, että varsinkin stressaantuneet miehet pitävät isompikokoisia naisia viehättävämpinä kuin pienikokoisia naisia.

Daily Mail -lehti kertoo Skotlannissa tehdystä tutkimuksesta, jossa naisten kasvoja näyttämällä miehille testattiin, että millaiset kasvot näyttävät heidän silmissään viehättävämmiltä. Tutkijat huomasivat kokeen perusteella, että stressiä kokevat miehet pitivät maskuliinisempia ja suurempia naisia viehättävämpinä kuin hoikkia naisia.

Tutkijat saivat kokeen myötä myös selville, että miesten mieltymykset muuttuivat sen mukaan miten stressaantuneita he olivat, minkä perusteella erikokoiset naiset voivat vaikuttaa eri elämäntilanteissa kauniimmilta. Tutkijoiden mukaan stressin vaikutus oli miesten aivoissa niin suuri, että mieltymys naisten suhteen vaihteli jopa päivien sisällä.