Volkswagenin viimeinen MM-ralli: WRC-voittoautoa murjottiin maaliviivalla!

Autot StaraTV Viihde · Stara.fi

Tänään aamupäivällä Suomen aikaa eräs aikakausi rallimaailmassa päättyi, kun Volkswagenin viimeinen MM-ralli päättyi Australiassa sekavissa tunnelmissa. Andreas Mikkelsenin voittoon päättyneessä Australian rallissa oli samanaikaisesti ilmassa sekä villiä juhlatunnelmaa että haikeaa jäähyväistunnelmaa.

Staran lukija raportoi nyt tunnelmia kilpailun maalista. Andreas Mikkelsenin päästyä viimein maaliin saakka hänen autonsa päälle nousi suuri joukko ihmisiä, jotka hyppivät innoissaan juhlien Mikkelsenin voittoa. Samalla voitokas ralliauto sai ihmismassan alla niin sanotusti hieman osumaa, kun esimerkiksi tuulilasi hajosi ja konepelti meni mutkalle rytäkässä. Katso video voitonjuhlinnasta artikkelin alta.

Tällä autolla tuskin enää ajetaan – ainakaan rallia – joten se siirretään seuraavaksi mitä todennäköisimmin museoitavaksi ja esille muistona Volkswagenin menestyksekkäistä ralliajoista. Volkswagenilla on nyt takanaan neljä erittäin menestyksekästä vuotta ja yhtä monta maailmanmestaruutta. Tätä kirjoitettaessa Volkswagenin mekaanikot purkavat parhaillaan viimeistä kertaa varikkoaan, ja moni heistä miettii huolissaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Suomalaisittain Australian ralli oli menestys, sillä Esapekka Lappi ja hänen kartturinsa Janne Ferm ajoivat ylivoimaisesti WRC2-sarjan maailmanmestaruuteen. Suomalaiset ajoivat kokonaiskilpailussa kahdeksannelle sijalle.