Torstai on pannaripäivä – kokeile suolaisia lettuja ja pannukakkuja

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lettu- tai pannukakkutaikinaan ei kannata panna sokeria ainakaan silloin, jos aikoo tehdä suolaisia räiskäleherkkuja. Suolainen pannukakkutaikina antaa herkullisen pohjan esimerkiksi erikoisaamupalalle tai illan pikkupurtavalle.

Suolaisen pannukakun voi tehdä pannupitsan tyyliin uuninpellillä tai vaihtoehtoisesti paistinpannulla. Ohjeita löytyy netistä rajattomasti. Aamupalapannukakuksi sopii erinomaisesti pannulla kypsynyt lettu, jonka päällä on kananmunaa ja pekonia. Pekonit voi myös paistaa pannukakkutaikinan sisään. Pannukakkuja voi valmistaa myös tavalliseen tapaan suolaisesta taikinasta ja käyttää ruokaisia ja terveellisiä täytteitä hillon ja kermavaahdon sijaan.

Lettujen kanssa maistuvat esimerkiksi juustoiset ja mausteiset pannukasvikset, perunat tai lihasuikaleet. Pannukakun teeman voi jalostaa vaikkapa kokonaan meksikolaistyyliseksi tarjoilemalla sen päällä salsaa, papuja ja avokadoa. Kannattaa kokeilla myös savustettua lohta kevätsipulipaistoksella, PureWow vinkkaa.