Katolinen älypuhelinsovellus ohjaa synninpäästöön

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katolinen kirkko yrittää houkutella nuoria ripittäytymään uuden älypuhelinsovelluksen avulla. The Catholic App -sovellus auttaa käyttäjiä etsimään lähimmän paikan synninpäästön hakemisen mahdollistavan paikan.

Sovellus on saanut sosiaalisessa mediassa lempinimen Sindr. Sanaleikki viittaa syntiä tarkoittavaan sin-sanaan sekä Tinder ja Grindr -treffisovelluksiin. Seuran etsimisen sijaan sovelluksella voi etsiä lähemmän ripittäytymispaikan tai pyhän messun.

– Idean inspiraationa toimi Pyhä isä itse. Paavi kehotti käyttämään mielikuvitusta sen suhteen mitä tekisimme laupeuden pyhänä vuotena, Edinburghin arkkipiispa Leo Cushley kuvaili Vatikaanin radiolle.

The Catholic App -sovelluksen lanseeraamistilaisuus järjestettiin taannoin Vatikaanin Pietarinkirkossa. Time-lehden mukaan arkkipiispa Cushley toivoo kaikkien käyttävän sovellusta, ja kuvailee The Catholic Appia hengellisen lisäksi käytännölliseksi.