Ruokakaupassa ei ole pian enää kassahenkilöstöä

Digi Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuvittele ruokakauppa, jossa ei ole lainkaan kassajonoja. Amazon Go on uudenlainen puhelinsovelluksen avulla toimiva ruokakauppa, jossa ei tarvitse asettaa ostoksia hihnalle ja pelata pankkikorttien tai seteleiden kanssa kassalla. Ruokakauppa veloittaa ostokset tililtä automaattisesti.

Business Insider uutisoi uudesta Amazon-verkkokaupan hankkeesta, joka kulkee nimellä Amazon Go. Kyseessä on uudenlainen ruokakauppa, joka toimii digitaalisen ostoskorin avulla. Asiakkaan ostokset rekisteröidään nerokkaan teknologian avulla reaaliaikaisesti. Kaupan hyllyt rekisteröivät myös sen, jos tuotteen paneekin takaisin.

Amazonin tarkoituksena on avata 2.000 uudenlaista ruokakauppaa ympäri Yhdysvaltoja seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kaupat toimivat eräänlaisina varastoina, joista asiakas voi yksinkertaisesti noutaa haluamansa tuotteen ja kävellä ulos. Tuotteen hinta veloitetaan samaan aikaan tililtä ja kuitti lähetetään sähköpostiin.