Kolmekymppisen matkakuume iski? Tässä kuumimmat reissuvinkit

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkalehtien toimittajat ovat koonneet kattavan listan kaikille maagisen 30 ikävuoden ylittäneille matkailijoille. Aikuisiän tuoma vastuu antaa myös vapautta, jonka puitteissa on helppo pakata tavarat ja nousta lentokoneeseen. Nyt kannattaa helliä itseään matkaamalla maailman ääriin ja tutustumalla vieraisiin kulttuureihin.

Travel and Leisure -lehden artikkeliin on koottu 11 kohdetta, jonne jokaisen kolmekymppisen kannattaa suunnitella reissua. Ensimmäisenä listalle nousee Argentiina, jossa voi nauttia aktiivisesta elämäntyylistä ulkoilemalla ja luontoretkeilemällä. Maassa on mahdollista nauttia Buenos Airesin kahvilakulttuuria tai samoilla sademetsissä. Argentiinalainen keittiö on makunystyröitä rakastelevaa.

Väliamerikassa sijaitseva Belize on suosittu lomaparatiisi etenkin häämatkailijoiden keskuudessa. Matkalla pääsee kokemaan rantaelämän lisäksi kulttuuria ja yöelämää kuin luonnon monimuotoisuutta. Listalle nousee myös upea, mystinen ja kauniilla tavalla karu Islanti. Kuumissa lähteissä kylpeminen, revontulien katseleminen ja eksoottiseen kulttuuriin tutustuminen saa usean matkailijan varsinaiseen Islanti-koukkuun.

Italiassa voi käydä muuallakin kuin Roomassa. Matkalehti suosittelee erityisesti pohjoisemmassa sijaitsevaa rannikkokaupunki Amalfia. Kohde on parhaimmillaan kesäaikaan. Mikäli mielii Euroopasta Aasiaan, kannattaa suunnata ainakin kerran elämässään Japaniin. Nousevan auringon maassa on erinomainen ruokakulttuuri, toimiva julkinen liikenne ja trendikäs ilmapiiri.

Listalle pääsevät myös uskomattomia maisemia tarjoileva Uusi-Seelanti, inkakaupunki Machu Picchusta tunnettu Peru ja Espanjan varjoon turhan usein turismissa jäävä Portugali. Yksi ikimuistoisimmista matkakohteista on Etelä-Afrikka, jossa turistien kannattaa kerryttää ainutlaatuisia lomakokemuksia Kapkaupungin lähellä sijaitsevilla viinitiloilla. Samaan reissuun voi sisällyttää Johannesburgissa vierailemisen.

Soaking up the summer sunshine at #LeeuEstates ?: @ohso_london

A photo posted by Leeu Collection (@leeucollection) on

Mikäli mielii todelliseen paratiisiin, kannattaa listalle lisätä Ranskan Polynesiassa sijaitseva Tahitin saari. Turkoosit vedet piirtyvät verkkokalvoille loppuelämän ajaksi ja antavat rentouttavia muistoja vuosikausiksi. Yksi nuorten aikuisten trendikkäimmistä matkakohteista on tällä hetkellä Uruguay. Pääkaupunki Montevideosta ei puutu baareja tai yökerhoja huolten karkoittamista ja arjen unohtamista varten.

Plaza Independencia.

A photo posted by Montevideo – Uruguay (@visitemontevideo) on