Terveystrendit näkyvät – avokadoja ostettiin 227 miljoonalla eurolla

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuosien aikana on näkynyt selvä terveyteen ja urheiluun liittyvä trendi, joka on saanut ihmiset miettimään omaa hyvinvointiaan ja panostamaan enemmän terveellisiin ruokiin. Tämä näkyy suoraan myös tilastoissa kun tuoreiden kasvisten ja hedelmien myynti nousee huimasti vuosi vuodelta.

Daily Mail -lehti kertoo Englannissa tehdystä tilastosta, jossa laskettiin kuinka paljon ihmiset käyttivät kuluneen vuoden aikana kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin rahaa viime vuoteen verrattuna. Kävi ilmi, että ihmisten ylipainosta tunnetussa maassa käytettiin tuoreisiin aineksiin vuoden 2016 aikana noin 207 miljoonaa euroa enemmän kuin aiemmin.

Kasvu näkyy etenkin trendikkäissä avokadoissa, vadelmissa, mustikoissa ja klementiineissä. Avokadojen menekki kasvoi tänä vuonna 35 prosentilla, vadelmien 17,2 prosetilla ja mustikoiden 15,8 prosentilla. Terveellisiä vaihtoehtoja etsiessä ihmiset ostivat myös noin 180 miljoonalla Alpron soija- ja mantelimaitoja, joiden myynti kasvoi 18 prosenttia.