Pohjois-Korea kielsi joulun – kristittyjen täytyy palvoa isoäitiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on totuttu kuulemaan poikkeuksellisia uutisia Pohjois-Korean diktatuurista, sillä maa elää monin tavoin aivan omaa todellisuuttaan. Nyt Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on ilmoittanut kieltäneensä joulun uskonnollisena juhlana.

New York Postin mukaan Kim Jong-un vaatii maan vähäisiä kristittyjä kansalaisia palvomaan jatkossa Jeesuksen syntymän sijaan omaa isoäitiään Kim Jong-sukia.

Jouluaattona vuonna 1919 syntyneeksi väitetty ja vuonna 1949 kuollut Kim Jong-suk tunnetaan Pohjois-Koreassa kommunistiaktiivina, maan ensimmäisen diktaattorin Kim Il-sungin vaimona ja maan edellisen hallitsijan Kim Jong-ilin äitinä. Kim Jong-un tunnetaan aktiivisena uskonnollisen joulun vastustajana. Lehtitietojen mukaan maan vankileireillä on jopa 70.000 kristittyä.