Keksintö tekee pyöräilemisestä turvallisempaa – ja näyttävämpää

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Polkupyörä on nimetty maailman käytetyimmäksi liikennevälineeksi. Useat kaupungit ympäri maailmaa ovat ryhtyneet panostamaan polkupyöräilijöiden ja kevyen liikenteen turvallisuuteen rakentamalla pyöräilijöille omia kaistoja kulkemista helpottamaan. Pimeällä polkupyörissä tulee olla valo ja heijastimia.

Sähköinsinööri Dan Goldwater on tuonut markkinoille Monkey Lights -nimisen yrityksen toteuttamat polkupyörään asennettavat erikoisvalot. Kyseessä on pyörän renkaisiin kiinnitettävät LED-lamput, jotka luovat poljettaessa kuvioita pinnojen väliin. Näyttävät valot lisäävät polkupyöräilijöiden näkyvyyttä ja turvallisuutta merkittävästi.

Turvallisuutta lisäävien ominaisuuksien ei tarvitse olla tylsiä. Valot tekevät polkupyörän renkaisiin hauskoja ja omaperäisiä kuvioita, joita pyöräilijät voivat ladata laitteeseen myös itse. Valot saavat virtansa liikkeestä. Tuotteen esitteli Tech Insider -sivusto.

Polkupyöräilyn etuna ovat saasteettomuus, edullisuus, terveellisyys ja ketteryys. Polkupyörä on suosittu kulkuväline etenkin eurooppalaisten keskuudessa. Taajamissa polkupyörän on todettu olevan nopein kulkuväline alle seitsemän kilometrin matkoilla.

Make your bike safe and trippy.

Publié par Tech Insider sur mercredi 28 décembre 2016