Opiskelijapoikien keksintö muuttaa viittomakielen puheeksi

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viittomakielet ovat tavallista puhetta korvaavia ja tukevia kommunikaation muotoja. Viittomakielessä käytetään käsien ja kehon liikkeitä yhdistettynä suun liikkeisiin ja ilmeisiin. Aiemmin viittomakielen ymmärtämiseen on tarvittu tulkkia.

Nyt kaksi Washingtonin yliopistossa opiskelevaa nuorta miestä on valmistanut laitteen, jonka avulla voidaan tulkita viittomakieltä uudella tavalla. Apuna ovat hanskat, jotka muuttavat käden liikkeet puheeksi ja kirjoitukseksi reaaliajassa. Hanskoja on testattu menestyksekkäästi viittomakieltä käyttävien keskuudessa.

Hanskoissa on liikkeitä rekisteröiviä sensoreita. Liikesarjat lähetetään Bluetooth yhteyden avulla tietokoneeseen, jonka ohjelmisto koodaa liikkeet puheeksi tai kirjoitukseksi. SignAloud-hanskat kehittäneet Navid Azodi ja Thomas Pryor voittivat keksinnöllään Lemelson-MIT:n myöntämän 10.000 dollarin suuruisen palkinnon.

Sign language translating gloves

These gloves can translate American Sign Language into spoken words.

Publié par The Verge sur mercredi 28 décembre 2016