Ilouutinen! Ranuan eläinpuistoon syntyi jääkarhu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen eläintarhoissa on tänään aihetta juhlaan, sillä Ranuan eläinpuistoon on syntynyt uusi jääkarhu. Eläinpuisto kertoi ilouutisen tiedotteen ja sosiaalisessa mediassa julkaisemansa ihastuttavan videon yhteydessä. Videolla nähdään miten pienokainen kurkistelee Venus-emonsa suojista.

Ilouutiseen sisältyy myös hieman tragediaa, sillä pentuja syntyi 25. marraskuuta kaksi. Toinen kuitenkin menehtyi kymmenen vuorokautta syntymänsä jälkeen. Emo söi kuolleen poikasen pari päivää sen menehtymisen jälkeen, mikä on jääkarhuilla luonnollinen toimintatapa.

Toinen pienokaisista on nyt kuitenkin jo yli viisiviikkoinen ja painaa jopa kolme kiloa. Sen arvioidaan pääsevän ensikerran ulos helmi-maaliskuussa. Eläinpuiston tiedotteen mukaan nyt syntynyt jääkerhu on vasta toinen eloon jäänyt jääkarhun pentu Suomessa.