Sherlock-sarjan tähdellä tosielämän yhteys mestarietsivään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uusi Sherlock -sarjan odotettu neljäs tuotantokausi alkoi taannoin Iso-Britanniassa. Suositun sarjan uudet jaksot nähdään Suomessa vuorokauden viiveellä Netflix-suoratoistopalvelussa.

Uusi Sherlock -sarjassa nimikkohahmoa, mestarietsivä Sherlock Holmesia esittää brittinäyttelijä Benedict Cumberbatch. Nyt tähdellä on paljastettu olevan tosielämässä yllättävä yhteys 1800-luotuun hahmoon. Cumberbatch on nimittäin sukua Sherlock Holmes -kirjailija Sir Arthur Conan Doylelle.

Tähden ja kirjailijan yhteinen esi-isä on kuningas Edvard kolmannen neljäs poika, 1300-luvulla elänyt Lancesterin herttua Juhana Gent. Ancestry-sivuston mukaan Gent oli Doylen 15. isoisoisä ja Cumberbatchin 17. isoisoisä. Miehet ovat siis kaukaisia serkkuja.

– Sukutukimus on kuin mysteerin ratkominen. Mysteeri, jollaisen selvittäminen olisi kiehtonut Sherlock Holmesia itseään, Ancestry-sivuston sukuhistorioitsija Lisa Elzey kuvailee Associated Press -uutistoimistolle.