Khloe Kardashianin televisiosarja huolettaa terveysasiantuntijoita

Terveys · Annukka Heikkilä

Khloe Kardashian on saanut oman uuden televisiosarjan, jossa hän auttaa ihmisiä laihduttamaan ja saamaan itselleen upean vartalon. Revenge Body With Khloe Kardashian -ohjelma perustuu siihen, että laihduttajat käyttävät motivaattoreinaan ihmisiä, jotka ovat kohdelleet heitä huonosti.

Ohjelman aikana osallistujat yrittävät saavuttaa lihaksikkaamman ja hoikemman vartalon vaikkapa kostoksi ilkeitä kommentteja ladelleelle äidille tai entiselle poikaystävälle, jolle halutaan näyttää mistä kaikesta hän jää nyt paitsi. Nyt asiantuntijat ovat kommentoineet olevansa huolissaan konseptista ja siitä miten se osallistujiin vaikuttaa.

Fox News -uutisten mukaan terveysvalmentaja Rebecca Clyde on ollut huolissaan ohjelmasta ja siitä, että se perustuu sataprosenttisesti henkilön ulkonäköön ja siihen millainen olo paremmasta vartalosta pitäisi henkilölle tulla.

Laihduttaminen tai kuntoileminen jollekin kostoksi ei ole Clyden mielestä ihmisille hyväksi eikä se yleensä tuotakaan kestävää lopputulosta. Clyden mielestä kilpailijoiden tulisi saada myös henkistä tukea ja terapiasessioita.

Ihmiset ovat myös ihmetelleet sitä miten kostovartalon hankkiminen edistää positiivista vartalo- ja minäkuvaa. Positiivisen minäkuvan ajattelumallissa henkilön tulisi oppia olemaan tyytyväinen itseensä huolimatta siitä miltä vartalo näyttää. Ohjelman viesti ja idea on kuitenkin se, että vasta hoikemman vartalon myötä henkilö tuntee olonsa paremmaksi ja saa oman kostonsa.