Finnairin lento ”AY666 to HEL” noteerattiin maailmalla: ”Matkustajat urheita!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsinki-Vantaan lentokentän kansainvälinen IATA-tunnus on tunnetusti HEL. Helvettiin monissa kielissä viittaava kolmikirjaiminen tunnus näkyy lentolipuissa ja matkalaukkujen tarroissa. Tämän lisäksi Finnarin lento Kööpenhaminasta Helsinkiin on numeroltaan AY666, ja nämä yhdessä muodostavat erikoisen parin.

Daily Mail, The Telegraph
FlightRadar24

Tänään on perjantai 13. päivä, jota pidetään yleisesti huonon onnen päivänä. Tänään sattumalta nämä kaikki kolme elementtiä yhdistyivät, kun Finnarin lento 666 lensi perjantaina 13. päivä Kööpenhaminasta HELsinkiin. Tapaus on tänään noteerattu maailmalla muun muassa nettijäteissä Daily Mail ja The Telegraph -lehdissä.

– Kaikkien aikojen onnettomin lento? Urheat perjantain 13. päivän matkustajat ottivat lennon 666 kohteeseen HEL, The Telegraph otsikoi.

– Haluaisitko nousta lennolle 666 kohteeseen HEL perjantaina 13. päivä? Ja vieläpä 13-vuotiaaseen lentokoneeseen? Dailly Mail otsikoi.

Lehtien mukaan kyseessä on siis yksi maailman todennäköisesti onnettomimmista lennoista, mutta kuten aina tähänkin saakka, se pääsi perille aivan normaalisti kello 15.50 paikallista aikaa. Daily Mailin mukaan lento AY666 on huomiotu aiemminkin sen kohteen HEL vuoksi varsinkin lentohenkilökunnan keskuudessa. Luonnollisesti myös lentojen seurantapalvelua tarjoava FlightRadar24 noteerasi lennon.